Style, Trends, Models, Designers, Shopping in Fashion Rock In Life Insurance Purchasing Tips Great attic renovation ideas Photo Holiday Cards Make Every Family Update A Special Occasion
Salaš 84

NOVOSTI


Izleti, vina, turistički obilazak

Za ribolovce

Jezero Crni Vir nalazi se nalazi na samom ulasku u naselje Kać, dakle nadomak Salaša 84. Jezero predstavlja nekadasnji rukavac Dunava obrastao trskom. Na jezeru je formirano 18 pozicija za pecanje, a na svakoj se nalazi drvena platforma koja omogućava udobniji ribolov, jer je obala izuzetno strma. Bogato je krupnim primercima šarana, amura, štuke, babuške, deverike i tostolobika.

Za lovce

Prostrane oranice oko Salaša 84 su bogata lovišta nastanjena fazanima, zečevima i srnama.

Za poštovaoce istorije i kulture

Poseta crkve u Gospođincima gde se čuva barjak sa imenima dobrovoljaca u Prvom svetskom ratu, od kojih su neka i na pločicama Srpskog vojničkog groblja u Solunu; jedinstvene crkve u Čurugu koja ima tri tornja sa zvonom teškikm tri tone i ikonostasom urađenim od belog mermera; žabaljske pravoslavne crkve sa ikonostasom napravljenim od šarenog kamenja i rimokatoličke crkve posvećene Snežnoj Gospi ili grko-katoličke crkve Rođenja presvete Bogorodice u Đurđevu.

Za ljubitelje vina

Obilazak karlovačkih vinograda koji se neguju još od vremena cara Probusa na obroncima Fruške gore okrenutim ka reci Dunav. Čuvena vina Bermet i Ausbruh koja su bila na vinskoj karti broda Titanik, a slata su u sandicima pred političke pregovore na Bečki dvor da bi se sagovornici udobrovoljili. Degustacija vina u podrumima najboljih proizvođač Dulka i Kiš gde možete i kupiti crna vina: Bermet, Cabernet, bela vina: Graševinu, Župljanku, Rizling ili jedinstvene napitke Beli Bermet i Medovinu Perun.

Obilazak gradova

Organizovan turistički obilazak Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave, Zrenjanina i dvorca Kaštel ili baroknih Sremskih Karlovaca.

Copyright © Salaš 84; Production: Internet prezentacija